A Tour de France-győztes megvert egy prostituáltat, mert nem kapta vissza a hatszáz euróját, most büntetésként több mint hétezret kell fizetnie

2019. augusztus 29. 16:16 - szerző: 168 Óra/MTI

A bíróság bűnösnek találta egy prostituált megtámadása miatt Jan Ullrichot, a németek Tour de France-győztes, már visszavonult országúti bringását.

A 45 éves Ullrich tavaly augusztus 10-én egy frankfurti luxushotelben megtámadott és sérüléseket okozott egy kongói származású prostituáltnak. Az ügyészség bejelentése alapján testi sértésben és kényszerítési kísérletben találták vétkesnek, ezért 7200 eurós (2,3 millió forintos) pénzbüntetéssel sújtották. A további vádpontokat, a súlyos testi sértést és az emberölési kísérletet az eljárás korábbi szakaszában ejtették.

Jan Ullrich őrizetbe vétele A sajtó képviselői a frankfurti rendőrség székháza előtt tavaly augusztusban
Fotó: Ronald Wittek

A közlemény szerint az alkohol és drogok hatása alatt álló Ullrich előbb inzultálta a 31 éves nőt és visszakövetelte a szolgáltatásaiért kifizetett 600 eurót (közel 200 ezer forintot), majd a nyakánál fogva a falhoz szorította. Ezután mindkét kezével leszorította, és öklével az egyik karjába vágott. A nő bőrén véraláfutások keletkeztek, és fájdalmai voltak a vállában és a nyaki gerincszakaszánál.

Az ügyészség szerint a sértett nem kívánja a büntetőeljárás folytatását, miután az 1997-es Tour de France-on és az 1999-es Vuelta a Espanán győztes Ullrich bocsánatot kért tettéért és kifizette a bírságot.

Jan Ullrich 2014-ben
Fotó: Wikipédia