Hosszú Katinka csak odaszólt egy keményet Shane Tusupnak

2019. szeptember 26., 16:42

Szerző:

Nagyon várja már az International Swimming League (ISL) debütáló szezonját Hosszú Katinka. A háromszoros olimpiai bajnok úszó az általa vezetett csapattal kereken egy hónap múlva, a Duna Arénában versenyez majd a rövidpályás sorozat budapesti állomásán.

Az október 26-27-ei eseményt felvezető csütörtöki sajtótájékoztatón a kilencszeres nagymedencés világbajnok elmondta, hosszú utat jártak be addig, hogy már a sorozat rajtjára készülhetnek. Az ő érintettsége klubtulajdonosként, csapatkapitányként és versenyzőként különösen fontos, mivel már évekkel ezelőtt arról beszélt, hogy az úszósportban sokkal több lehetőség van.

Hosszú Katinka az Iron Teamet vezeti, és a hozzá hasonlóan világbajnok Milák Kristóf is nála versenyez. Jakabos Zsuzsanna, Késely Ajna, Bohus Richárd, Kozma Dominik, Szabó Szebasztián, Telegdy Ádám, Gyurta Gergő és Verrasztó Dávid is. Összesen 28 úszó lesz egy csapatban.

Hosszú Katinka sajtótájékoztatója Hosszú Katinka sajtótájékoztatója
Fotó: Máthé Zoltán

Hosszú kapott egy kérdést Shane Tusupról is. Korábbi férje- és edzője edzi ugyanis az olasz Ilaria Cusinatót, aki szintén ellenfél lesz.

– Nincs velem egy szinten

– mondta szűkszavúan Hosszú Katinka az Eb-második versenyzőről, aki a kvangdzsui világbajnokságon gyengén úszott, ezért is döntött úgy, hogy Tusuppal vág neki az olimpiai felkészülésnek.