Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Döntetlent játszott az FTC a CSZKA Moszkvával, versenyben maradt a továbbjutásért

2019. november 7. 23:13 - szerző: MTI

Vendéglátóként a Ferencváros pályán gól nélküli döntetlent játszott az orosz CSZKA Moszkva együttesével a labdarúgó Európa-liga csoportküzdelmeinek negyedik fordulójában.

Labdarúgó Európa-liga - Ferencváros-CSZKA Moszkva
Fotó: MTI/Illyés Tibor

A Groupama Arénában rendezett csütörtöki összecsapáson mindkét csapat előtt adódtak helyzetek, de ezek mind kimaradtak.  Szerhij Rebrov tanítványai immáron öt ponttal rendelkeznek, és harcban vannak a továbbjutást érő második helyért a hatpontos bolgár Ludogoreccel, amely súlyos vereséget szenvedett az Espanyol vendégeként. Sikerüknek köszönhetően a spanyolok már biztosan ott vannak a legjobb 32 között.

A kezdés előtt piros-fehér-zöldbe öltözött a stadion, a B-közép az 1956-os forradalom egyik jelképét, a zászlóból középen kiégetett állami címert formálta meg, üzenve ezzel azt, hogy ez az összecsapás nemzeti ügy.

A Ferencváros játékosai betartották két héttel ezelőtti, a moszkvai diadalukat követően tett ígéretüket, amely szerint úgy kezdték a mérkőzést, ahogyan az orosz fővárosban abbahagyták: magabiztosan tartották a labdát és nem hagyták kibontakozni az orosz ellentámadásokat.

Az első félidőben 44 percig egyik kapu sem forgott veszélyben, ekkor Tokmac adott be tökéletesen, de Boli óriási helyzetben a kapu mellé fejelt.

A második félidő óriási kimaradt vendég lehetőséggel indult, de a 62. percben Blazic hagyta ki a "szezon helyzetét": a védő egy szabadrúgáshoz húzódott előre, a lepattanó labda némi kavarodás után éppen elé került, de az ötösről senkitől sem zavartatva gyakorlatilag a másik irányba vetődő, a lábával még kinyúló Akinfejevbe lőtt. Három perccel később Dibusz hibáját kis híján kihasználták a vendégek, de a ferencvárosi szurkolók fellélegezhettek.

A hajrában a Ferencváros már inkább az eredmény tartására figyelt - Rebrov is ennek tükrében cserélt már a végén - és végül sikerült is az egy pont megszerzése.

A következő fordulóban a Ferencváros november 28-án az Espanyolt fogadja.

 

A meccset kisebb balhé előzte meg, mintegy 150 orosz szurkoló áttörte a rendőrsorfalat a Nagyvárad térnél, hogy nekiessen a magyaroknak.