Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Kubatov Gábor szerint már nyár végén épülhet a Fradiváros, amelyet az Európa-bajnokságra épülő kézilabda-arénából alakítanak ki

2020. január 6. 17:47 - szerző: 168 Óra

Újabb elképzeléseket vázolt a tervezett Fradivárosról Kubatov Gábor FTC-elnök, a Fidesz pártigazgatója még december 31-én, amikor évértékelő beszédet mondott a Groupama Arénában. 

A már három éve feldobott ötlet most ott tart, hogy Kubatov szerint készen vannak a tervei, de az építés annak függvénye, hogy a Fradi tudja-e majd üzemeltetni a kézilabda EB-re épülő új, 22 ezres multiarénát, amihez egyébként - mint elmondta - benyújtották üzemeltetési kérelmüket a magyar államnak.

Ameddig ebben nem vagyunk biztosak, hogy ezt mi tudjuk üzemeltetni, addig nem kezdjük meg annak az építését - fogalmazott Kubatov Gábor. 

A videóban 37:30-tól érdemes hallgatni a részleteket:

A Fradi-elnök 2016-ban azt mondta, hogy a Fradivárosban a klub mindegyik szakosztálya új otthont kap, lesz kézilabda-aréna, uszoda kültéri medencével, de négycsillagos szálloda és kollégium is a rendelkezésre álló 80 ezer négyzetméteren. Két éve már 6-7 fűthető füves pályáról, négy medencéről, multifunkciós sportcsarnokról, jégpályáról és curlingpályáról is említést tett, holott egyébként a legelső verzióban a Fradiváros egy családcentrikus sport- és szabadidőközpont lett volna. 

Most Kubatov azt mondta:

A tervekre kiírjuk a közbeszerzést és ha minden jól megy, akkor nyár végén már építjük.

Ezúttal is kiemelte, hogy új kézilabdacsarnok, új uszoda biztosan lesz benne és amit szerinte mindenképpen meg kell oldani, egy olyan jégpálya, ami akár 5 ezer embert is ki tud szolgálni.

Meggyőződésem, hogy ennek csodájára fognak járni a világban, az atlétika, az ökölvívás, minden kap egy külön kis szekciót - mondta.

A projekt első fázisára 2016 vége felé 10 milliárdot, a másodikra egy évvel később 15 milliárdot adtak az FTC-nek, de a 24.hu éppen egy éve hiába érdeklődött a pénz sorsáról, nem adott választ nekik a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központját, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Miniszterelnökség sem.