„Testközelből megtapasztalhattuk, milyen a Barcelona, ebből lehet tanulni”

A Ferencváros 5-1-es vereséget szenvedett az FC Barcelona otthonában. Szerhij Rebrov az utolsó két gól miatt bosszús.

2020. október 21., 10:11

Szerző:

„Jól kezdtünk, voltak lehetőségeink, lesgólunk, kapufánk. Ha szerencsésebbek vagyunk, megszerezhettük volna a vezetést” – mondta Dibusz Dénes az M4-nek. „A hazaiak negyedóra után kezdtek fölénk kerekedni, érezhető volt, fogy az erőnk, a figyelmünk, nem értünk oda a besegítésekhez. És persze az egyéni kvalitások megmutatkoztak, nehezen tudtuk őket tartani. A nagyarányú vereséget sajnálom, a kiállítás után azt éreztem, tudjuk tartani az eredményt, vagy még közelebb jöhetünk. De a végén két klasszis megoldás után átjátszották a teljes védelmünket. Testközelből megtapasztalhattuk, milyen a Barcelona, ebből lehet tanulni.”

Sigér Dávidnak felemás érzései vannak, mert nem tudja, mikor kaptak ki ennyi góllal, de mégis a Barcelona ellen játszottak.„Reálisan van ennyi a két csapat között, de voltak helyzeteink, amelyeket ha berúgunk, szebb lett volna az eredmény. Azt éreztem, lehet játszani a Barca ellen, de ha megszerzi a labdát, akkor nem sok mindent lehet tenni. Érződött, ha ritmust váltanak, akkor van elég baj.”

A Ferencváros egyik legjobbja Tokmac Nguen volt, aki lesgólja mellet kiharcolt egy tizenegyest és egy kiállítást is.

„Örülök, hogy a Ferencváros 25 év után a Bajnokok Ligájában lehet ismét. Tudunk futballozni, voltak jó pillanataink, de azért mégis a Barcelona ellen játszottunk. Boldog vagyok, hogy ez megadatott. A legjobbamat próbáltam nyújtani, de ha Lionel Mesi ott van az ellenfélnél, mit tudsz tenni?”

Szerhij Rebrov is felemás érzésekkel értékelt. „Az első percekben frissek és egységesek voltunk, de nem könnyű a Barcelonával játszani. Amíg volt erőnk a területszűkítésre, jól ment a játék, de aztán elfáradtunk. Az esélyeink megvoltak a szépítésre, de az utolsó két bekapott gól miatt csalódott vagyok” – mondta.