Csányi: Csak az NB I és az NB II folytatódhat

2020. november 9. 18:07 - szerző: 168 Óra

Félbeszakad az NB III és az alacsonyabb osztályú bajnokságok, a női bajnokságban pedig csak az első osztály folytatódik.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) félbeszakítja az amatőr bajnokságait – jelentette be hétfőn Csányi Sándor elnök. Csányi elmondta: a férfi NB I és NB II, valamint a női NB I folytatódik, a férfi NB III és a megyei bajnokságok, illetve a női NB II, valamint az utánpótlás-sorozatok viszont nem.

Orbán Viktor délelőtt elmondta: szerdán nulla órától tilossá válik az amatőr csapatsport, amennyiben az Országgyűlés megadja a kormány számára a rendkívüli felhatalmazást. A korlátozásokat harminc napra vezetik be, de szükség esetén meghosszabbíthatják. Ezek között szerepel az is, hogy a sportrendezvényeket csak zárt kapuk mögött lehet lebonyolítani.

Csányi azt mondta, nagyon sajnálják, hogy az Izland elleni Európa-bajnoki pótselejtezőt nézők nélkül kell megrendezni csütörtökön, ahogyan a magyar válogatott további mérkőzéseit is az idén, illetve a Ferencváros és az FC Barcelona találkozóját a Bajnokok Ligája csoportkörében. Az elnök kifejtette, nagyon bízik benne, hogy Szoboszlai Dominikot elengedi a válogatotthoz klubcsapata, a Red Bull Salzburg (amelynél újabb pozitív koronavírustesztek miatt az egész csapat karanténba került), de az osztrák szabályok megsértését kockáztatva nem fogják Magyarországra hozni a játékost.

A válogatott vasárnap Szerbiát, jövő szerdán pedig Törökországot fogadja a Nemzetek Ligájában.