Egy bérgyilkos hívta fel a focistát a meccs után, hogy meg kellene ölni az ellenfél kapusát, de ő lebeszélte

2019. november 13., 16:26

Szerző:

Faustino Asprilla, a kolumbiaiak korábbi válogatott futballistája azt állítja, hogy 1997-ben megakadályozott egy bérgyilkost abban, hogy megölje Jose Luis Chilavert paraguayi kapust - írja az Euronews.

Asprilla a kolumbiai TelePacifico nevű tévécsatorna egyik műsorában emlékezett vissza a 22 évvel ezelőtti, Paraguay - Kolumbia világbajnoki selejtezőre, amelyet Asuncionban játszottak. Egy verekedés miatt Chilavert piros lapot kapott, majd az oldalvonalnál orrba vágta a szintén kiállított Asprillát, akinek védelmében egy másik kolumbiai játékos, Victor Aristizabal hátulról belerúgott Chilavertbe. A meccset pedig végül Paraguay nyerte 2-1-re. (Az ütés a videón 1:15-nél látható.)

Asprilla szerint a meccs után egy bérgyilkos hívta fel őt a szállodai szobájában, és a beleegyezését kérte, hogy kivégezze Chilavertet.

„Mondtam neki, hogy megőrültél? Tönkreteszed a kolumbiai futballt! Ami a pályán történik, az ott is marad”

- mesélte az 57-szeres válogatott támadó, aki hozzátette, hogy az említett bűnöző 2004-ben meghalt egy lövöldözésben.

A kolumbiai labdarúgásban sajnos volt ennél sokkal rosszabbul végződő eset is, amikor a drogkartellek komoly befolyással voltak az ottani focira. A válogatott nagy reményekkel indult neki az Egyesült Államokban rendezett 1994-es világbajnokságnak, de csúnyán leszerepeltek. Pár nappal azután, hogy Andres Escobar, a válogatott hátvédje öngólt lőtt a házigazda USA ellen, a játékost agyonlőtték egy medellíni bár melletti parkolóban. A tettes valószínűleg nem pusztán az öngól miatt lőtte le a focistát, olyanok bérelhették fel, akik sok pénzt buktak azon, hogy a válogatott kiesett.