Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Jóval többet utaznak és jóval sikeresebbek is Dzsudzsák Balázsnál, még sincs diplomata útlevelük - rejtély, hogy miért

2020. május 8. 06:57 - szerző: 168 Óra

Dzsudzsák Balázs rendelkezik diplomata útlevéllel „tekintve”, hogy a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, korábban kapta és ez nem számít kirívónak – ennyit árult el eddig a Külgazdasági és Külügyminisztérium az Indexnek arról, miért rendelkezik ilyen irattal az Emirátusokból kimenekített sztárfocista.

Blikk azonban több magyar sztársportolót megkérdezve arra jutott, Dzsudzsák kiváltságosnak mondhatja magát, mert – mint írják –

ők nála „jóval sikeresebbek” és többet is utaznak, még sincs ilyen papírjuk.

A túraautó-világkupa-győztes Michelisz Norbert, a fedett pályás vb-győztes súlylökő, Márton Anita és a vb-harmadik gátfutó, Baji Balázs is elárulta, hogy neki nincs ilyen papírja és ugyanezt a választ kapták a háromszoros ötkarikás aranyérmes úszótól, Hosszú Katinkától, a párosban háromszoros világbajnok teniszező Babos Tímea menedzsmentjétől, s az olimpiai bajnok Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang kapcsán a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetségtől.

De a külügy közben továbbra sem árulja el, hány sportolónak van diplomata útlevele.

Kaptunk egy nyolcszemélyes gépet, rajtam kívül hét magyar volt a fedélzeten, illetve a két pilóta. Az esti órákban indultunk Dubajból, leszálltunk tankolni Egyiptomban, onnan még négyórás út volt Budapest – nyilatkozta hazatérése után a sztárfocista, aki idehaza két hétre kötelező karanténba került.