Jóval többet utaznak és jóval sikeresebbek is Dzsudzsák Balázsnál, még sincs diplomata útlevelük - rejtély, hogy miért

2020. május 8., 06:57

Szerző:

Dzsudzsák Balázs rendelkezik diplomata útlevéllel „tekintve”, hogy a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, korábban kapta és ez nem számít kirívónak – ennyit árult el eddig a Külgazdasági és Külügyminisztérium az Indexnek arról, miért rendelkezik ilyen irattal az Emirátusokból kimenekített sztárfocista.

Blikk azonban több magyar sztársportolót megkérdezve arra jutott, Dzsudzsák kiváltságosnak mondhatja magát, mert – mint írják –

ők nála „jóval sikeresebbek” és többet is utaznak, még sincs ilyen papírjuk.

A túraautó-világkupa-győztes Michelisz Norbert, a fedett pályás vb-győztes súlylökő, Márton Anita és a vb-harmadik gátfutó, Baji Balázs is elárulta, hogy neki nincs ilyen papírja és ugyanezt a választ kapták a háromszoros ötkarikás aranyérmes úszótól, Hosszú Katinkától, a párosban háromszoros világbajnok teniszező Babos Tímea menedzsmentjétől, s az olimpiai bajnok Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang kapcsán a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetségtől.

De a külügy közben továbbra sem árulja el, hány sportolónak van diplomata útlevele.

Kaptunk egy nyolcszemélyes gépet, rajtam kívül hét magyar volt a fedélzeten, illetve a két pilóta. Az esti órákban indultunk Dubajból, leszálltunk tankolni Egyiptomban, onnan még négyórás út volt Budapest – nyilatkozta hazatérése után a sztárfocista, aki idehaza két hétre kötelező karanténba került.