Eladásra kínálják Maradona mezét, amit az angolok elleni vb-meccsen viselt

Maradonás kártyát is kínálnak 20 ezer dollárért az interneten.

2020. november 28., 13:25

Szerző:

Kétmillió dollárért (606 millió forintért) megvásárolható az a mez, amelyben Diego Maradona az 1986-os világbajnokságon az Anglia ellen 2-0-ra megnyert negyeddöntőben szerepelt – írja az MTI.

Ezen esett a focitörténelem két legemlékezetesebb gólja:

 

 

A mez az angol csapat egyik játékosának, Steve Hodge-nak a birtokába került, jelenleg a manchesteri Nemzeti Futball Múzeumban tekinthető meg. Amerman hangsúlyozta: nagyon nehéz felbecsülni most a mez valódi értékét, viszont azt tudja, hogy a tulajdonos kétmillió dollárért kínálta eladásra. Hozzátette: az argentin klasszis szerdai halála hatással volt a Maradona-emlékpiacra, de óvatosságra inti azokat, akik most akarnak venni relikviát vagy ezzel kapcsolatos befektetésen gondolkodnak.

„Jelenleg egyértelműen növekednek az árak, amint azt idén már Kobe Bryant esetében is megtapasztaltuk. Azonnal rengeteg emléktárgyat adtak el, de miután a piac telítődik, az árak ismét a valósabb értéket tükrözik” – mondta Amerman. Az ő cégéhez is több ajánlat érkezett már. Egy Maradona-futballkártyát, amelyen újoncként szerepel a futballista, 10 ezer dollárért tudtak eladni, miközben néhány éve még csupán pár száz dollárt ért. Egy nappal korábban pedig látta, hogy az interneten 20 ezer dollárért kínálták azt a kártyát.

Liam Brady, az Arsenal és a Juventus korábbi ír válogatott középpályása többször játszott Maradona ellen, egy 1979-es válogatott mérkőzés után pedig hozzá került Maradona szokatlan, 17-es számú meze. „Ha egy olyan magángyűjtőhöz kerülne, aki megfelelően tudná értékelni, akkor fontolóra venném a mez eladását, de nem kínálnám eladásra az interneten, vagy adnám oda egy aukciós háznak. Annál sokkal nagyobb érzelmi értéke van számomra” – mondta Brady.