Nem emelnek vádat Cristiano Ronaldo ellen a nemi erőszak ügyében

2019. július 23., 13:04

Szerző:

Nincs elegendő bizonyíték, ezért nem emelnek vádat Cristiano Ronaldo ellen a 2009-ben történt Las Vegas-i  nemi erőszak ügyében - erősített meg hétfőn Steve Wolfson illetékes kerületi ügyész.

A botrány akkor tört ki, amikor a német Spiegel magazin dokumentumokra hivatkozva megírta, hogy az ötszörös aranylabdás portugál futballista peren kívül 375 ezer eurót fizetett egy Kathryn Mayorga nevű 34 éves amerikai nőnek azért, hogy titokban tartsa, 2009-ben egy szállodai szobában megerőszakolta őt.

Fotó: MTI/EPA/Paolo Novais

CR ügyvédjei sem tagadták, hogy volt szexuális kapcsolat, és hogy korábban megállapodtak a nővel arról, hogy az incidens részleteit nem hozza nyilvánosságra, de a nemi erőszakot nem ismerték el. A futballista tavaly októberben egy közleményben határozottan tagadta a vádakat. Azt nem, hogy 2009-ben Las Vegasban találkozott a nővel, de azt mondta, hogy kettejük között minden kölcsönös beleegyezés alapján történt, a Spiegel szerint azonban iratok tanúsítják, hogy ügyvédje előtt elismerhette, nemi erőszakról volt szó. 

Azt pontosan nem tudni, milyen bizonyíték nem állt rendelkezésre, a találkozójukról készült szállodai kamerafelvételek ugyanis elvesztek.

A nő polgári pert is indított CR ellen, amiért az eset után közvetítőkön keresztül nyomás alá helyezte őt, és környezetét, hogy állapodjanak meg a titokban tartásról – írja a BBC.