Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

A polgármesternek kellett megnyugtatnia a Budapest Honvéd szurkolóit, meg fog épülni a stadion

2019. október 24. 21:11 - szerző: MTI

Gajda Péter (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) a XIX. kerület megválasztott polgármestere továbbra is támogatja a Budapest Honvéd FC számára létesítendő Bozsik Stadion megépítését.

A szocialista kerületvezető ezt arra reagálva közölte csütörtökön a klub honlapján nyilvánosságra hozott levelében, hogy a Budapest Honvéd FC cégvezetője, Gács Pál levélben érdeklődött budapesti sportberuházások esetleges jövőjéről megjelent információk kapcsán az épülő stadion helyzetéről.

Bontják a kispesti Bozsik József Stadiont Márciusi kép a stadion bontásáról
Fotó: Illyés Tibor

A Honvéd közleménye szerint számos szurkolói levél és telefonhívás érkezett, amelyekben a kispesti drukkerek azt kérdezték, hogy mi lesz az épülő Bozsik Stadionnal. Gács Pál ezért csütörtökön levelet írt a kerületi polgármesternek, amelyben tolmácsolta szurkolók kérdését, "egyben reményét fejezte ki, hogy a 110 éves Budapest Honvéd, Puskás Ferenc egykori klubja múltjához méltó stadionban kezdheti el a következő bajnoki idényt" - áll a klub kommünikéjében.

Gajda Péter válaszában úgy fogalmazott, szeretné megnyugtatni a Honvéd vezetését és a Kispest-szurkolókat, hogy továbbra is támogatom, midig is támogattam és támogatni is fogom, hogy csapatunk végre méltó otthonra leljen és hamarosan az új stadionban köszönthessük játékosainkat.

Egyúttal arról biztosította a klubvezetést, hogy - mint fogalmazott - "nincs tehát sem a főváros új vezetésének, sem nekem olyan szándékunk, hogy a már épülő stadion beruházás ellen bármi módon fellépjünk".

Ehhez hozzátette, a maga részéről egykori Honvéd-ifistaként és a kerület vezetőjeként is örömmel vett részt az alapkő letételénél és biztos vagyok benne, hogy a csapat vezetésével, tulajdonosaival és szurkolóival együtt ünnepelheti jövőre az új Bozsik stadion átadóját.