Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni!

Pozitív lett a koronavírustesztje a dél-koreai vívóválogatott három tagjának a budapesti verseny után

2020. március 19. 15:58 - szerző: 168 Óra

A dél-koreai vívóválogatott három tagjának pozitív lett a koronavírustesztje azután, hogy március elején egy magyarországi vívóversenyen vettek részt, írja a BBC nyomán az Index. A Reuters a dél-koreai Yonhap hírügynökségre hivatkozva azt írja, hogy egy meg nem nevezett női párbajtőröző tesztje

március 11-én, három nappal azután lett pozitív, hogy korábban Budapesten vívott. 

A versenyen összesen húsz dél-koreai vívó, tíz férfi és tíz nő vett részt, közülük 17 sportolónak lett negatív a tesztje.

A dél-koreai Szong Szera (b) és a későbbi győztes, francia Alexandra Louis Marie a budapesti WestEnd párbajtőr Grand Prix női versenyének döntőjében, a Ludovika Arénában 2020. március 8-án
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Március 6. és 8. között a budapesti Ludovika Arénában, a koronavírus miatt zárt kapuk mögött rendezték a WestEnd párbajtőr Grand Prix-t, ami az olimpiai kvalifikációsorozat egyik állomása volt. A Magyar Vívó Szövetség (MVSZ) és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem épp a koronavírus magyarországi megjelenése miatt döntött a zárt kapuk mellett, de a küldöttséghez tartozó hivatalos személyek és a rendezvény dolgozói mellett például újságírókat is beengedte.

Az MVSZ kommunikációs igazgatója a portálnak azt mondta, ők is a sajtóból értesültek a történtekről, de felvették a kapcsolatot az illetékes hatóságokkal. 

Az MVSZ úgy tudja, hogy a dél-koreai válogatott egyik 25 éves női tagja betegedett meg,

így azt is tudják, hogy melyik magyar vívóval és játékvezetőkkel kerülhetett kontaktusba azon a két napon, amikor versenyzett. A versenyző Li Hjein lehet, aki a budapesti GP-n egy magyar ellen is vívott. A dél-koreai szövetség egyébként a verseny előtt közölte a szervezőkkel, hogy a küldöttségük valamennyi tagja egészséges, a dél-koreai női vívó pedig a verseny előtt még nem érezte magát betegnek, tünetei sem voltak.

Az MVSZ tudomása szerint, a betegség ellenére, jelenleg jól van.