Bölöni László: Megértem, hogy miért tartanak minket Európa cigányainak

Kiakadt a román szurkolókra.

2019. szeptember 10., 12:49

Szerző:

Kiakadt a román szurkolókra Bölöni László romániai magyar edző a román válogatott Spanyolország és Málta elleni Eb-selejtezőin történt incidensek miatt. Múlt héten a román szurkolók egy része kifütyülte a korábbi spanyol szövetségi kapitány, Luis Enrique 9 évesen meghalt kislánya emlékére tartott egyperces gyászszünetet. A Málta elleni selejtezőn a magyarokat szidták, a helyzet pedig annyira elfajult, hogy a román szövetség sajtósa hangosbemondón volt kénytelen csillapítani az ultrákat.

„Amikor azt látom, hogy a magyarok ellen skandálnak a Spanyolország és Málta elleni mérkőzésen, megértem, hogy miért tartanak minket Európa cigányainak. Hangsúlyozom, semmi bajom a cigányokkal, tudja, hogy mit akartam ezzel mondani”

idézi a Maszol a 66 éves Bölöni Lászlót.

Bölöni még a belga Standard Liege edzőjeként
Fotó: KOEN VAN WEEL

A játékosként BEK-győztes Bölöni László szerint az a fájdalmas valóság, hogy Romániában milliók gondolkoznak a magyarokat gyalázó román ultrákhoz hasonlóan, és ezt eltűri a környezetük. – Én magyar vagyok. Visszakérdeznék: mi vétkünk? – tette fel a költői kérdést a tréner, aki hozzátette, hogy a legjobb barátja román.

A marosvásárhelyi szakembert kétszer is az év futballistájának választották Romániában. Az Index azt írja, címein kívüli legnagyobb sikere, hogy edzőként ő hozta fel az ifik közül, és állította be először a portugál Sporting felnőtt csapatába Cristiano Ronaldót. Bölöni László jelenleg a belga Royal Antwerp edzője. 102-szer játszott a román válogatottban, a Bajnokok Ligája elődjét (BEK) 1986-ban nyerte meg a Steaua Bucurestivel.