Többszörös magyar vízilabda bajnok Benedek Tibor utódja

2020. május 5., 15:58

Szerző:

A háromszoros olimpiai bajnok Benedek Tibor hétfőn közleményben tudatta, hogy május 1-jétől visszavonult minden vízilabdával kapcsolatos tevékenységtől, és már csak szurkolóként lesz jelen a következő években. Döntésének oka magánjellegű, írta a 47 éves Benedek, az UVSE szakmai igazgatója és edzője is volt.

A klub kedden jelentette be, hogy

Benedek Tibor helyét Vincze Balázs veszi át. 

Furcsa érzésem van! Játékosként én passzoltam Tibinek, most tőle kaptam egy átadást. Igyekszem gólra váltani, ahogy Ő tette ezt megszámlálhatattlan alkalommal. Jó érzés újra újpesti klub kötelékébe tartozni - nyilatkozta a kinevezésről Vincze. 

Vincze Balázs 1978-ban kezdett vízilabdázni az Újpestnél, többszörös magyar bajnok, 1993-ban LEN-kupát, majd egy évvel később Bajnokok Ligáját és európai Szuperkupát nyert a csapattal. A válogatottal kétszer lett Európa-bajnok, három olimpián is kint volt. Edzőként a BVSC-t, a Szegedet és az OSC-t irányította. 2018-tól  az U12-U15 korosztály szövetségi kapitányaként és az utánpótlás bizottság tagjaként dolgozott. A klub hétfőn Facebook-posztban köszönte meg Benedek Tibor munkáját.