Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Bejutott a BL döntőjébe az Ferencváros férfi vízilabdacsapata

2019. június 7. 22:08 - szerző: MTI

A Ferencváros férfi vízilabdacsapata története legnagyobb sikerét elérve bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe.

A magyar bajnok és kupagyőztes a sorozat hannoveri nyolcas döntőjének pénteki elődöntőjében 9-7-re nyert a spanyol Barceloneta ellen. A Ferencváros szombaton a címvédő Olympiakosszal csap össze 20:30-kor a legrangosabb európai trófeáért.

A Ferencváros története második elődöntőjére készült a legrangosabb európai kupában, 1989-ben egy másik barcelonai gárdával találkozott, akkor a Catalunyával szemben alulmaradt. A zöld-fehérek mostani szereplése ugyanakkor már így is történelmi, ugyanis korábban még egyetlen olyan csapat sem volt a legjobb négy tagja, amely a csoportküzdelmek során a negyedik lett.

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája - FTC-Telekom Waterpolo-CNA B
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A találkozó elején értékesítették első emberelőnyüket a spanyolok - akik a csoportban Budapesten és otthon is legyőzték a magyar csapatot -, majd növelték is előnyüket. Varga Zsolt a következő emberfór előtt kikérte első idejét, a figurát pedig Kállay Márk fejezte be. Ezt követően a kapuban Vogel Soma több fontos védést is bemutatott, majd két másodperccel a negyed végét jelző dudaszó előtt Nikola Jaksic centerből, két védővel a hátán egyenlített.

A második felvonást mindkét csapat fórral kezdte, de csak a spanyoloknak sikerült élniük a lehetőséggel. A következő percek a védekezésről szóltak, majd Vámos Márton óriási góllal egyenlített. A folytatásban itt és ott is kimaradtak a lehetőségek, emberelőnyök.

A nagyszünet után újra a spanyolok kerültek előnybe, Martin Famera iszonyatos erővel lőtt a hálóba. A válasz gyorsan jött, egy szép összjáték után Jaksic közelről talált be. Egy spanyol megúszás végén Perrone brusztolta be a labdát, az FTC viszont egy már-már veszni látszó emberelőny lezárásaként, Pohl Zoltán góljával újra egyenlített. A rivális Josip Vrlic briliáns centergóljával került újra előnybe.

A záró felvonás első percének végén ötmétereshez jutott a Barceloneta, Alvaro Granados pedig nem hibázott (7-5). Egy emberhátrányos védekezés után a csapatkapitány Varga Dénes is jó pillanatban villantotta meg klasszisát, az addig önmagához képest halvány olimpiai bajnok egy percen belül két fantasztikus góllal egyenlített. 

És a Varga-show folytatódott, a játékos egy finom passzal lepte meg Jansik Szilárdot, aki nem hibázott, és ezzel a találkozón először előnybe kerültek a zöld-fehérek. Védekezésben ebben a periódusban szinte tökéletes volt a Ferencváros, elöl pedig a feltámadó Varga egy újabb gyönyörű egyéni akciógóllal eldöntötte az összecsapást.