120 millió euróért vitte Antoine Griezmannt a Barcelona, de az Atlético Madrid jogi lépéseket tesz

2019. július 12., 19:25

Szerző:

Az FC Barcelona bejelentette Antoine Griezmann világbajnok francia labdarúgó szerződtetését. A katalán együttes pénteki tájékoztatása szerint a 28 éves támadóval öt évre szóló megállapodást kötöttek, szerződése 800 millió eurós kivásárlási záradékot tartalmaz.

Antoine Griezmann május közepén jelentette be, hogy öt év után elhagyja az Atlético Madridot, amelyben nemzetközi klasszissá vált, Bajnokok Ligája-döntőt játszott és az Aranylabda-szavazáson a legjobb három jelölt közé került. Sajtóhírek szerint szóban már akkor elkötelezte magát a spanyol bajnokcsapathoz.

 Labdarúgó Európa Liga - Döntő
Fotó: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo

A Barcelona tavaly is nagy erőket mozgósított a 72-szeres válogatott csatár megszerzéséért, akkor azonban Griezmann a fővárosban maradt, ahol 2023-ig meghosszabbította szerződését. A támadó 200 millió eurós kivásárlási ára július elsején 120 millióra (39 milliárd forintra) csökkent, amelyet a katalánok kifizettek.

Röviddel a Barcelona bejelentése után az Atlético Madrid közleményt adott ki, amelyben jelezte, már elindította azokat az eljárásokat, amelyeket jogi és törvényes érdekei megvédése szempontjából megfelelőnek ítélt. A fővárosi klub azt állítja, hogy Antoine Griezmann már az előtt megegyezett a Barcelonával, hogy kivásárlási ára 200-ról 120 millió euróra csökkent volna, így a katalán egyesület által fizetett összeg nem elegendő arra, hogy megvegye a francia futballistát. – A játékos május 14-én jelentette be, hogy távozik klubunktól, ezért az Atlético Madrid álláspontja szerint a szerződés felbontása már az előző idény vége, valamint július 1. előtt megtörtént, így jogi lépéseket indítottunk - írta az Atlético.

A spanyol lapok szerint a brazil Philippe Coutinho és a francia Ousmane Dembélé után Antoine Griezmann a Barcelona harmadik legdrágább vétele. Előbbi két labdarúgóért a Liverpoolnak 135 millió, illetve a Borussia Dortmundnak 125 millió eurót fizettek a katalánok.