A távolugrás döntőjébe jutott és 12. helyen zárt Nguyen Anasztázia az atlétikai vb-n

2019. október 6., 19:54

Szerző:

14 év után először jutott a női távolugrás világbajnoki döntőjébe magyar atléta Nguyen Anasztázia személyében, aki a 12. helyen végzett a dohai atlétikai világbajnokságon.

Az MTK versenyzője a szombati selejtezőben harmadikra 6,54 métert ért el, amivel a 11. helyen jutott döntőbe. Megelőzve többek között az olimpiai és négyszeres világbajnok amerikai Brittney Reeset, akinek 6,52 méteres legnagyobb ugrása csak a 13. helyhez volt elég és kiesett.

A döntőben elsőre belépett a magyar atléta, másodikra 6,26 méterig repült, de láthatóan nem volt ezzel elégedett. Harmadikra ugrotta a legnagyobb, de ezúttal is belépett, ezzel zárt a 12. helyen.

"Az első, érvénytelen ugrás nem tett jót a lelkemnek, másodikra inkább a biztonságra törekedtem, a harmadikra pedig, ami nagyobb lett volna, mint a második, már kockáztattam"

- nyilatkozott Nguyen Anasztázia. "Bosszant, mert semmi olyan nem kellett a nyolcba jutáshoz, amire ne lettem volna képes most vagy a szezon korábbi szakaszában" - fogalmazott a korábbi sprinter.