Zuschlag, Kozsó, Bróker Marcsi: kijött a NAV új szégyenlistája

2018. április 27. 11:46 - szerző: 168 Óra

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közzétette 2018. első negyedéves listáit a nagy összegű adóhiánnyal és a nagy összegű adótartozással rendelkező adózókról. Két listán azoknak a neve olvasható, akiknek 180 napon keresztül folyamatosan fennálló adótartozása meghaladja a 10 millió, a nem magánszemélyeknél pedig a 100 millió forintot. A harmadik listán a jelentős összegű adóhiánnyal rendelkezők nevét sorolják fel, ők azok, akikkel szemben a NAV az első negyedévben (január-márciusban) jogerőre emelkedett határozatban magánszemélyeknél 10 millió, más adózóknál 100 millió forintot meghaladó összegű adóhiányt állapított meg – írja a napi.hu.

A magánszemélyeket és egyéni vállalkozókat felsoroló listán 3015 név olvasható, ők a minimális tízmilliós adóssággal számolva alsó hangon több mint 30 milliárd forinttal tartoznak. A nem magánszemély adótartozókat felsoroló listán 1680 működő,illetve kényszertörlés, csődeljárás, felszámolás vagy végelszámolás alatt álló vállalkozás neve szerepel, olyanoké, amelyek

legalább 168 milliárd forintnyi adóval tartoznak az adóhivatalnak.

Ismert nevek is feltűnnek az adóslistán, régóta olvasható a neve – többek közt – az egykori Ámokfutók zenekar frontemberének, Kozsónak, azaz Kocsor Zsoltnak, a volt Baby Sister lányegyüttes egyik tagjának, Hertelendy Klárának, az ismét bűncselekmény gyanújába került Zuschlag Jánosnak, a többmilliárdos károkozással vádolt karcagi álbrókernek, Dobrai Sándornénak (Marcsika), a fegyházbüntetését töltő egykori nagyvállalkozó Portik Tamásnak – a gyanú szerint őt bízta meg Gyárfás Tamás Fenyő János meggyilkolásával – és a kínai Qiao Huan Longnak, aki többedmagával megvásárolta a szolnoki Tisza Szállót és tervezték a magyar Túró Rudi bevezetését Kínában.