Hivatalos: majdnem 10 milliárdért épít meg egy 3 kilométeres vasúti vágányt Mészáros Lőrinc, a Keleti és Kőbánya között

2020. február 11., 18:00

Szerző:

A felcsúti székhelyű R-Kord Építőipari Kft. építheti meg Budapesten a Keleti pályaudvar és Kőbánya felső között a harmadik vágányt, nettó 9 milliárd 488 millió forintért. A becsült ellenérték 8 milliárd 339 millió forint volt – írja az uniós közbeszerzési közlönyben megjelentek alapján a napi.hu.

A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó társaságnak a mintegy 3 kilométer hosszú vasúti pálya mellett meg kell építenie a biztosító berendezést, a villamos felsővezetéket és a zajvédelmi falakat is. Része a feladatnak egy acél híd felépítményének a cseréje és további három híd felújítása is – részletezték.

A kilométerenkénti bő 3 milliárdos költség korántsem rekord Mészáros Lőrinc univerzumában. A Debrecen – Füzesabony vasútvonal korszerűsítésének első ütemét majdnem 55 milliárd forintért valósíthatja meg a felcsúti multimilliárdos egy másik cége, a 15 kilométeren elvégzett beruházás így kilométerenként 3,6 milliárd forintba kerül.

Sem állami, sem önkormányzati szinten nem volt szükség a gázfogyasztást korlátozó intézkedésekre az elmúlt télen - közölte az Energiaügyi Minisztérium kommunikációs főosztálya vasárnap az MTI-vel annak apropóján, hogy április közepén véget ért a hivatalos fűtési szezon.