Varga Mihály szerint itthon is remekül lehet nyaralni, de közben a kormány 3 milliárdért vesz üdülőközpontot Szlovéniában

2019. június 7., 13:17

Szerző:

144,4 millió forintot utalt át közjegyzői letétbe a Comitatus-Energia nevű állami zrt. egy külföldi ingatlanvásárlással kapcsolatban – derül ki a cég 2018-as beszámolójából. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) a hvg.hu-val azt közölte, hogy a Comitatus-Energia illetékes a szlovéniai Terme Lendava üdülőközpont folyamatban lévő megvásárlásában, vagyis hacsak a vállalat nem bonyolít egyszerre több külföldi ingatlanvásárlást, akkor ez a pénz a Terme Lendavára ment el.

Az Átlátszó írta meg korábban szlovén sajtóértesülések alapján, hogy a magyar állam egy Comitatus nevű befektetési alapon keresztül a Terme Lendava megvásárlására készül.

A Terme Lendava magában foglalja a 120 szobás, ötmedencés, háromcsillagos Hotel Lipát, továbbá kempinget, apartmanfalut és egy fejlesztési telket.

A Terme Lendava dróntávlatból
Fotó: Itinari

Az adásvételi eljárás folyamatban van – közölte a Terme Lendava tulajdonosa, a Sava Turizem a hvg.hu-val, de a tranzakció véglegesítéséig nem árulnak el több részletet. A Comitatus nem válaszolt a lap kérdéseire.

Szlovén sajtóhírek szerint a Sava Turizem 9 millió eurót kérne a Terme Lendaváért, vagyis jelenlegi árfolyamon 2,9 milliárd forintot. A Comitatus-Energiának éppen van 2,9 milliárdja. Az állami cég történetében egyébként Mengyi „Voldemort" Roland neve is felbukkant.

Mindeközben Varga Mihály pénzügyminiszter azt mondta a Figyelőnek, amikor arról kérdezték, a 325 forintos euróárfolyam mellett mit tanácsol, mikor vegyenek eurót a nyaralni induló magyarok: izgalmas egy külföldi kirándulás, de egyáltalán nem baj, ha honfitársaink itthon töltik a szabadságukat, itthon pihennek és költenek. Annyi szép és érdekes látnivaló van Magyarországon.