Van olyan balatoni strand, ahol 5000 forintot kérnek a belépőért

2019. június 6., 11:23

Szerző:

Május elsejével hivatalosan is megkezdődött a szezon a Balatonnál, s folyamatosan nyitnak a strandok is.

Az időjárás azért befolyással van a teljes strandi készültségre több helyen az iskola végéig, vagy akár július közepéig nem kell belépőt fizetni – írja a Csodálatos Balaton, amely összegyűjtötte a fizetős balatoni strandok egyszeri belépésre jogosító, főszezoni felnőtt belépőjegy-árait. A részletes jelentés itt olvasható.

A listából kiderül, hogy a legolcsóbb jegy 450 forint, de ennyit csupán Balatonszepezd strandjain kérnek. A sztenderd az 500 és 1000 forint közti jegy, a plafon az 5000 forint, de szerencsére még csak a tihanyi Plage 18-on húzzák le a népet ennyire. Igaz, ezért az összegért napozóágy, törölköző, asztal, napernyő és teljes körű étel-ital felszolgálás is jár.

Tiszta Hawaii, annak, aki győzi
Fotó: plage 18.hu

A fürdőhelyek túlnyomó többségénél lehetőség van gyermek, nyugdíjas, illetve egyéb kedvezmény igénybevételére, illetve az elő- és utószezonban is engedménnyel válthatjuk meg a belépőnket.

Fontos figyelembe venni azt is, hogy a legtöbb strandnál a parkolásért is fizetni kell – hívja fel a figyelmet a portál.

Sem állami, sem önkormányzati szinten nem volt szükség a gázfogyasztást korlátozó intézkedésekre az elmúlt télen - közölte az Energiaügyi Minisztérium kommunikációs főosztálya vasárnap az MTI-vel annak apropóján, hogy április közepén véget ért a hivatalos fűtési szezon.