Újabb remek hír jött, naponta egymilliót keresnek a közbeszerzéseken Mészáros Lőrinc gyermekei

2018. augusztus 7., 12:23

Szerző:

Az egykori felcsúti polgármester három gyerekének cége, a Fejér-B.Á.L. Zrt. az elmúlt 3 évben 17 pályázatra adott be érvényes ajánlatot, a tenderek összértéke 70,8 milliárd forint volt. Ebből mindössze két ajánlatuk nem nyert, ezek értéke mindösszesen 255 millió forint volt – írja az Átlátszó.

A 2015-ben bejegyzett Fejér-B.Á.L. Zrt.-nek már a kezdetek kezdetén szerencséje volt, alapítása után három hónappal mármár meg is nyert egy nagy értékű közbeszerzést: a West Hungária Bau nevű építőipari óriással közösen nyerte meg a Szombathelyi Püspöki Palota lebombázott épületszárnyának helyreállításáról szóló, 828 millió forintos pályázatot.

De hamarosan jött is a következő: másodjára egy kisebb értékű – 137 millió forintos – tendert nyertek meg a céggel, feladatuk a bicskei tanuszoda korszerűsítése volt. 2016-ban pedig meglett az első többmilliárdos közbeszerzés is: szintén a WHB-val közösen egy 2,5 milliárd forint értékű munkát vittek el. A pénzért a Nemzeti Lovarda területén meglévő épületeket kellett átalakítaniuk, bővíteniük. 

A társaság jelenleg 70,5 milliárd forinton áll, ekkora összértékű pályázatokon hirdették ki győztesként a Fejér-B.Á.L. Zrt.-t.

a Mészáros-gyerekeknek 15 pályázatból eddig csupán kettőt nem sikerült elhozniuk. 

A Fejér-B.Á.L. Zrt. nyeresége az Opten adatai szerint 2015 óta összesen 1,182 milliárd forint volt, ez azt jelenti, hogy

a gyerekek 1 millió forintot kerestek a cégalapítás óta eltelt minden egyes nap.