Továbbra is Csányi Sándor a leggazdagabb magyar, a kecsketenyésztővé lett Simicska Lajos hatalmasat zuhant

2019. május 9., 06:01

Szerző:

Továbbra is Csányi Sándor a leggazdagabb magyar – derül ki a napi.hu frissen megjelent kiadványából. Legtehetősebb honfitársunk vagyona 40 millióval gyarapodott tavaly óta, most éppen 360 milliárd forintnál jár.

Ezzel egyszersmind eldőlt, hogy – bizonyos hírekkel ellentétben – még mindig nem Mészáros Lőrinc, a Vál-völgyi üzleti parafenomén az első helyezett, ő ugyanis a napi.hu szerint még mindig csak a második.

A gázszerelőből lett  üzletember vagyonát 296 milliárdra becsülik, ami azt jelenti, hogy

Isten és Orbán Viktor segedelmével már ő is dollármilliárdos.

A harmadik helyet internetes az erotikus tartalomszolgáltatással befuttó Gattyán György tartja, ő 280 milliárd forinttal került be a lajstromba, a negyedik hely a tavaly elhunyt Demján Sándor örököseit illeti meg. Őket a vegyiparban és kereskedelemben érdekelt Bige László (170 milliárd), Bigét pedig a rendkívül sokoldalú Széles Gábor követi (165 milliárd).

Fotó: MTI/Illyés Tibor

A tizedik helyezett 110 miliárddal Szijj László, Mészáros Lőrinc üzlettársa, a Duna Aszfalt tulajdonosa, a 11. pedig a pillanatnyilag legszegényebb magyar százmilliárdos, Rákosi Tamás médiavállalkozó a maga 107 milliárdjával.

Garancsi István – noha szinte naponta számolunk be újabb és újabb közbeszerzési diadalairól – még csak a 14.,

becsült vagyona 66 milliárd forint, de Schmidt Máriának és családjának is kell még gyarapodnia, ha a top 10-be jutni, ők most 22. helyen várják sorsuk jobbra fordulását, 54,5 milliárd pengő forinttal.

Tiborcz István jól bevált üzletfele, Paár Attila (29. hely) becsült vagyona jelen állás szerint 43 milliárd, a néhai Andy Vajna rejtélyes örököséé 41 milliárd (30. hely). 

A kiadvány legfőbb érdekessége, hogy most először Orbán Viktor veje, a hazai közvilágításban múlhatatlan érdemeket szerzett

Tiborcz István is megtalálta benne a maga jól megérdemelt helyét.

A fiatal ingatlanbefektető egyből a 32. helyen kezdett, portfólióját lapzártakor 35 milliárdra taksálta a napi.hu.

A jó nevű agrárbefektetőnek, Nyerges Zsoltnak 30,5 milliárdos vagyona van (40.hely)  Bojár Gábornak, a Graphisoft alapító-tulajdonosának 29 milliárdja (44. hely). Simicska Lajosnak, aki a kecskefarmján kívül már jószerivel mindenét eladta Mészáros Lőrincnek, 27 milliárd forintja maradt; ez már csak a 47. helyre elég. 

A MOL-vezér Hernádi Zsolt 19,2 milliárddal a 63. versenyző a tabellán, Szemerey Tamás, Matolcsy György leghíresebb unokatestvére, a bedőlt NHB bank tulajdonosa a 74. helyre került, 16,3 milliárddal. 

A 100 helyet 9,1 az idén milliárddal lehetett megcsípni. Ez egy fagyasztott élelmiszerekkel foglalkozó vállalkozásnak, Lósó Józsefnek és családjának sikerült az idén. 

Tiborcz István megjelenéséről ebben, Szemerey Tamás hatalmas bukásáról ebben a cikkünkben írtunk részletesen.