Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Természetesen a BKV kommunikációs hálózatát is Mészáros Lőrinc és üzlettársa újítja fel

2019. július 16. 14:42 - szerző: 168 Óra

A nemrég Mészáros Lőrinc és Jászai Gellért érdekkörébe került T-Systems nyerte el azt a 795 millió forintos közbeszerzést, amelyet a BKV kommunikációs hálózatának felújítására írtak ki.

A Népszava által megtalált és az európai uniós közbeszerzési tájékoztatóban közzétett hirdetmény szerint a beruházás kiterjed több száz asztali telefon cseréjére, új hangrögzítő berendezés telepítésére, de az M3-as és M4-es vonalak alközpontjainak átállására, karbantartására, valamint a BKV belső hálózatának üzemeltetésére is kiterjed.

A T-Systems egyébként megbízásokat kap a BKK-tól is: nemrég 400 millióért vállalták 5 jegyautomata leszállítását a közlekedési társaságnak, de ők gyártották a könnyen meghekkelhető e-jegyrendszert, melynek hibái egy fiatal etikus hacker meghurcolása miatt váltak közismertté – emlékeztet a lap.

Ugyancsak mai hír, hogy a Mészáros Lőrinc jobbkezeként ismert Jászai Gellért tulajdonában lévő 4iG Nyrt. nyerte el a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal távoktatási licenszek beszerzésére kiírt csaknem 1,9 milliárd forintos közbeszerzését is.