A NER moguljait egy világjárvány se állítja meg, újabb hatalmas állami megbízásokat kapott Mészáros Lőrinc és Szijj László

2020. április 22., 15:14

Szerző:

Számos állami beruházás leállt a koronavírus miatt, de vannak bitonyos fontos projektek, melyeket egy világjárvány sem tud megakasztani. Mint a G7 írja, az elmúlt hetekben több olyan nagyösszegű tendert is lezártak, melyek már hónapok óta húzódtak. 

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) hivatalosan még nem adott ki tájékoztatást a nyertesekről, az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerbe azonban már feltöltötték ezeket. 

Eszerint  a Pápa és Győr közötti 83-as főút kétszer kétsávossá fejlesztésének egyik felét a Soltút Kft. építheti 46,2 milliárdért,  a másikat a rendkíívül sikeres Szíjj László érdekeltségébe tartozó Duna Aszfalt 44,2 milliárdért.

Szíjj üzlettársa, Mészáros Lőrinc is sikerrel pályázott a közelmúltban: március 2-án hirdettek eredményt a Püspökladány és Biharkeresztes közötti 55,6 kilométeres vasútvonal villamosítására kiírt tenderen. A nyertes pedig az osztrák Strabag vasúti vállalata és a Mészároshoz kötődő R-Kord alkotta konzorcium lett egy 47,2 milliárdos ajánlattal.

Ez kilométerenként 850 millió forintos költséget jelent, ami rendkívül soknak tűnik.

Mészáros cége emellett Vácon és Újszászon is transzformátor alállomás teljes építészeti villamos rekonstrukcióján dolgozhat nemsokára, összesen 4,3 milliárd forintért. 

(A 444 nyomán)