Szárnyalnak a NER-vejek, Mészáros Ágnes férje lassan azt sem fogja tudni, mennyi pénze van és mit vesz meg holnap

2018. június 7. 09:40 - szerző: 168 Óra

Újabb üzleti zseni csattogtatja szárnyait Pannóniában: Mészáros Lőrinc veje, Mészáros Ágnes férje, Homlok Zsolt a frissen alapított vállalkozását máris több száz millió forintos árbevétellel pörgeti, a veszteségesből pedig nyereségeset varázsol – derül ki a 24.hu cikkléből.

Hősünkkel 2016 szeptemberében fordult meg a világ, akkor menesztették a Swietelsky Vasúttechnika Kft. ügyvezetői posztjáról, ezután alapította meg a saját vasútépítőjét, a Homlok Zrt.-t. Tavaly nyáron bevásárolt egy csehországi cégbe, 600 ezer cseh korona tőkét emelve, és ezzel többséget szerzett a Vasútvillamosító Kft.-ben (Vasútvill). De a Mészáros-klánnal is közösködik, a tavaly december végén alapított RM International Zrt.-ben az igazgatóság tagja Mészáros nagyobbik leányával, Beatrixszal együtt.

a Homlok Zrt. még egy éves sem volt, amikor konzorciumi tagként – hogy, hogy nem – elnyert egy 5,5 milliárdos munkát a MÁV Zrt.-től,

a kisvárdai vasútállomás és környezete fejlesztésére.

Legutóbb Homlok az apósával együtt nyert el egy 23 milliárd forintos állami vasútépítést. A gigantikus projektben hol az após, hol a vő a fővállalkozó.

Ágnes és Zsolt
Fotó: haladas.hu

A Homlok-cégek közül a leglátványosabban a Vasútvill teljesített tavaly: 7,3 milliárd forint árbevételt ért el az előző évi 3,1 milliárd forint után, a 676 millió forintos veszteséget pedig 1,8 milliárd forint nyereségbe fordította. A mérlegbeszámoló szerint 1,14 milliárd forint osztalék kifizetését javasolta az ügyvezetés. Az Opten adatbázisa alapján a Vasútvill 100 százalékos tulajdonosa a Csehországban bejegyzett Rafinanz Promotion CZ s.r.o., utóbbiban 75 százalékot birtokol Mészáros veje a cseh cégjegyzék szerint, ennek alapján

Homlok 855 millió forintot vehet ki a cégből.

A kizárólag vasútépítéssel foglalkozó, 2016 novemberében alapított Homlok Építő Zrt., amelyben 85 százalékos tulajdonos Homlok Zsolt, ugyancsak jól kezdett. Működése első teljes évében mindjárt 650 millió forint bevételt könyvelt el és 45 millió forint nyereséget ért el. Ebből egyelőre nem fizetett osztalékot.