Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Simicskának már az egyetlen megmaradt cége is veszteséges, de még nem hagyja veszni a kecskéit

2019. május 31. 16:41 - szerző: 168 Óra

Az egykori szerteágazó cégbirodalomból, amely Simicska Lajos nevéhez fűződött – és aztán Mészáros Lőrinc köreihez vándorolt –  már csak egyetlen cég maradt meg: a Hárskúti Mezőgazdasági Zrt.

De ezzel is baj van. A 2018-as beszámoló szerint a főként állattenyésztéssel foglalkozó cég tavaly 59 millió forint veszteséget termelt. A tulajdonosok, Simicska és felesége, Pusztai Zsuzsanna ennek ellenére is látnak fantáziát a kecsketenyésztésben és a vendégház-üzemeltetésben. 

Simicska Lajos
Fotó: Magyar Narancs/Németh Dániel

Egyrészt év elején másfél milliárd forintot raktak bele a cégbe, másrészt pedig azt írják a kiegészítő mellékletben, nem áll szándékukban a Társaság megszüntetése – írta a 24.hu.

A történet azonban attól igazán furcsa (mármint a naiv honpolgároknak), hogy a 2018-ig Simicska tulajdonában álló, ám az Orbán elleni háborút követő teljes kapituláció után Nyerges Zsoltnak eladott, tőle pedig egy Mészáros Lőrinchez közel álló ügyvédnek továbbadott Mahir Cityposter Kft. a felcsúti csodamilliárdos emberének értő kezei között akkora profitot ért el, hogy 40 millió forintot fizettek ki az új tulajdonosoknak.