Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Tizenötezer négyzetméteres irodaházat vett Schmidt Mária családi cége Buda egyik legmenőbb utcájában

2020. január 2. 17:34 - szerző: 168 Óra

A Budapesti Értéktőzsde honlapján megjelent tájékoztatás szerint a Schmidt Mária és két gyermeke – Ungár Péter, valamint Ungár Anna – által közvetve 64,4 százalékban tulajdonolt Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. (BIF) a Városmajor Projekt Ingatlanhasznosító Kft.-vel kötött adásvételi szerződést egy 15 ezer négyzetméteres budapesti irodaház megvásárlásáról – írja az mfor.

Az épület „különlegessége, hogy a 12. kerület egyik legfrekventáltabb utcájában egy 7 szintes, 248 férőhelyes parkolóház kialakítására van jogerős építési engedélye – olvasható a közzétételben.

Az ominózus irodaház a Városmajor utca 35-37-es számú telken található Városmajor Office Center, amely 1981 és 1986 között jött létre a Kossuth- és Ybl-díjas építész, Vadász György tervei alapján.

A maga korában ultramodernnek számító létesítményt azért építették, mert a Postának hatalmas telefon- és kapcsolóközpontra volt szüksége, amelyet ott helyeztek el.

Ez az a ház:

Fotó: Google Maps

Az irodaház a 2000-es évek második felében került a Városmajor Projekt Kft. tulajdonába, amelyet olasz cégek és magánszemélyek 2006 júniusában, 260 millió forintos alaptőkével alapítottak az ingatlan hasznosítására. A ház legismertebb mai bérlője a Magyar Posta, amely ott működteti a Budai Központi Kézbesítő Postát.

A BIF 2019. június 30-án infrastrukturális és közlekedési szempontból kiváló elhelyezkedésű öt "B" kategóriájú és két „A” kategóriájú irodaépületet tulajdonolt,

közülük a Városmajor Irodaház mellett a belváros szívében elhelyezkedő Vigadó Palota, valamint a Central Business Districtben, a Nyugati Pályaudvar vonzáskörzetében található Bajcsy Irodaház a legismertebb.