Sarki közértekkel és automata boltokkal terjeszkedik az Auchan

2018. február 28. 10:31 - szerző: 168 Óra

A francia áruházlánc új megoldást vetett be tavaly, Auchan Minute konténerboltokat nyitott például Kínában. Az üzletek 18 négyzetméteresek és teljesen automatikusan működnek. Választékuk nagyjából félezer termékből áll.

Világgazdaság szerint az éjjel-nappal elérhető boltba egy okostelefonos applikáció segítségével lehet bejutni. A termékeket úgy kell beszkennelni, mint egy önkiszolgáló kasszánál, majd az okostelefonon látható virtuális kosárban megjelennek és az alkalmazáson keresztül történik a fizetés.

Fotó: auchan-retail.com

Hogy nálunk is lesznek-e ilyen boltok, a cég talányos választ adott a lapnak: "Ezt a koncepciót a világ számos országában telepíti és teszteli az Auchan. Kínában már 150 Auchan Minute üzemel, és év végére több százat tervez nyitni a vállalat."

Évek óta téma az is, hogy tervezi-e az Auchan-csoport másik kisbolt-koncepciójába tartozó – a sarki boltoknak megfelelő – úgynevezett  A2Pas üzletek bevezetését a magyar piacon. A boltlánc erről sem közölt konkrétumokat, csak annyit, hogy „az igények és lehetőségek függvényében döntenek erről."