Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

1,3 milliárd forintot költött ügyvédekre a fideszes pécsi vezetés

2019. december 6. 11:56 - szerző: 168 Óra

Sajtótájékoztatón jelentette be Péterffy Attila, Pécs új polgármestere, hogy az immár hetek óta zajló átvilágításon újabb gyanús ügyletekre sikerült bukkanniuk,  miután megvizsgálták, hogy az önkormányzat, és az alá tartozó gazdálkodó szervezetek milyen ügyvédi szolgáltatásokat vettek igénybe az előző önkormányzati ciklusban, és ez mennyibe került.

A végösszeg igen borsos:

több mint 1,3 milliárd forint ügyvédi munkadíjat fizetett ki az önkormányzat és annak gazdálkodó szervezetei.

Vannak olyan gazdasági társaságok, mint például a városüzemeltetéssel foglalkozó Biokom, amely 217 millió forintot, vagy a Tüke Busz, ami 160 millió forintot fizetett ki ügyvédi díjakra.

A pécsi cégek átvilágításával megbízott, pécsi ügyvédekből álló csoport vezetője, Bodnár Imre közölte, hogy áláspontjuk szerint 

ezek a szolgáltatások körülbelül egyharmadával túl vannak árazva. 

A polgármester jelezte, hogy december 15-i hatállyal az összes, általuk aggályosnak ítélt ügyvédi megbízást felmondják, az elsődleges céljuk ugyanis az, hogy a lehető leghamarabb „takarékos üzemállapotba” hozzák a várost. Azt is jelezte, hogy a jövőben nem lesznek az eddigihez hasonló, átalánydíjas ügyvédi megállapodásaik, amelyek konkrét tartalom nélkül működnek, ezek ugyanis „tipikusan kifizetésre alkalmas” eszközök. Ehelyett a továbbiakban óradíj alapú, kifejezetten konkrét ügyletekhez kötött szerződéseket kötnek majd – írta Mérce.