Összeveszett Orbánnal, megfeleződött Simicska osztaléka

Az előző évi tizenegymilliárd forint helyett idén már csak ötmilliárd forint osztalékot vettek ki a tulajdonosok a Közgép Zrt.-ből. Az építőipari vállalat árbevétele és adózott eredménye csak kisebb mértékben maradt el az egy évvel korábbi számoktól.

2016. június 1., 19:24

A Közgép a még futó, korábbi megrendeléseiből 101,5 milliárd forint árbevételt ért el tavaly. Adózott eredménye 9,6 milliárd forint volt szemben az egy évvel korábbi 13 milliárd forinttal. A részvényesek tavaly 5 milliárd forint osztalékot vettek ki – ez kevesebb mint a fele az egy évvel korábbi 11 milliárd osztaléknak.

Mészáros Lőrinc milliárdos felcsúti polgármester, Orbán Viktor kormányfő barátja viszont szédületes növekedést produkált. Cége, a Mészáros és Mészáros Kft. tavaly megduplázta az árbevételét (20,7 milliárd forint), és több mint kétszeresére növelte az adózott eredményét (3,7 milliárd forint).

Mészáros Lőrinc cégei trendszerűen egyre több közbeszerzést nyernek, a Közgép viszont tavaly nyár óta egyáltalán nem kapott építőipari megbízást az államtól.

(

Világgazdaság)