Óriási telket vett a legnagyobb lakásfejlesztő a Duna parton, minimum 1000 lakás beépítésére alkalmas

2020. február 10., 13:21

Szerző:

A portfolio.hu hírportál értesülései szerint a Cordia egyik ingatlanalapja (Cordia Global Ingatlanfejlesztő Zártkörű Esernyőalap - Cordia Global 27. Ingatlanfejlesztő Részalap) vásárolta meg azt a mintegy 11,5 hektáros, vagyis 115 ezer négyzetméteres fejlesztési területet, amit már 2018 őszétől árult a CIB Csoport visszavett ingatlanok értékesítésével foglalkozó leányvállalata, a Recovery Zrt. A telek a Váci út mellett, a XIII. kerületi Meder utca és az Újpesti-öböl közötti területen fekszik, a Marina Part Lakópark és a Duna Plaza közelében - derül ki a Budapesti Értéktőzsde közleményéből

Recovery Ingatlan

Bár a Recovery ingatlankínálatából már kikerült a telek, és a vételárat sem hozták nyilvánosságra a szerződő felek, másfél évvel ezelőtt azonban 10 milliárd forintos áron kínálták eladásra. A fővárosban a jelenlegi telekszűkös helyzetben, a korábbi vételár vélhetően inkább felfelé módosult.

A fejlesztési tervekről egyelőre nem lehet tudni, a hasonló léptékű lakópark-építéseket elnézve, minimum 1000 lakás beépítésére lehet alkalmas a terület.

Ha vegyes funkciójú ingatlanokkal építenék be a telket, az is több száz lakást jelenthetne, és lényegében egy új városközpont alakulna ki azon a környéken.