Kövér László tavaly kitűzte a székely zászlót, az Orbán-kormány most ötmilliárdos segélyprogrammal örvendezteti meg Ugandát

2020. január 30., 16:51

Szerző:

A Hungary Helps Magyarország 16 millió eurós (kb 5 milliárd forintos) fejlesztési segélyprogramot indít valósít meg Ugandában - közölte a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára csütörtökön az MTI-vel.

Orbán Balázs telefonon nyilatkozva elmondta, hogy szerdáig háromnapos hivatalos látogatáson tartózkodott a kelet-afrikai országban, amely fontos partnere Magyarországnak. Uganda a magyar kormány Afrika-stratégiájának egyik központi szereplője, a migráció kiváltó okainak megszüntetése érdekében humanitárius akciókat végző Hungary Helps program kiemelt célországa is - hangsúlyozta.

A program Orbán Balázs szerint több ezer ember alapvető életkörülményein javít, annak keretében a többi között a menekültek ellátására szolgáló telepek ivóvízellátását, továbbá a migrációs és menekültügyi rendszert is fejlesztik. A fejlesztések kibervédelmi képességek kialakítását is tartalmazzák.

A Miniszterelnökség MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint Orbán Balázs hivatalos látogatása során Ecweru Musával, a menekültügyi és katasztrófa-elhárítási minisztérium államminiszterével, Oryem Okelloval, a külügyminisztérium államminiszterével és Ely Tumwine tábornokkal, Uganda biztonsági miniszterével folytatott megbeszélést.