Ők irányítják valójában Magyarországot – jön a leggazdagabbak listája!

Az idén 13. alkalommal jelenik meg A 100 leggazdagabb című összeállítás, a Napi.hu kiadásában. A magazin újdonsága a legbefolyásosabbak listája, ahol kormányközeli vállalkozók és a multik hazai leányainak irányítói is helyet kaptak. A leggazdagabbak vagyonának gyarapodása bőven verte az inflációt.

2014. május 4., 14:21

Idén is Csányi Sándor Magyarország az ország leggazdagabb embere. A Napi.hu kiadásában, sorrendben immár 13. alkalommal megjelenő A 100 leggazdagabb című kiadvány rangsorát 2011 óta vezeti az OTP Bank Nyrt. első embere.

A második helyen Bige László, Péti Nitrogénművek Zrt. tulajdonosa következik, míg további tízmilliárdos különséggel az online erotikus szolgáltatásokból meggazdagodott Gattyán György a harmadik. (Pontos összegeket, részletes listát május 8-án, a kiadvány boltokba kerülésének napján közölnek.) – adta hírül a Napi.hu.

A 100-as elitklubba szóló „belépőjegy” minimális mértéke idén 5,3 milliárd forint volt – ez 400 millió forinttal haladja meg a múlt évit. Továbbra is a 100 leggazdagabb egyetlen női szereplője Kósa Erika.

A 100 leggazdagabb című kiadvány május 8-tól kapható a nagyobb újságárusoknál és postákon, a Libri üzleteiben, a Shopline-on, illetve iPad-en is elérhető.

A Napi.hu immár hagyományosan május elején megjelenő magyarországi listáján szereplők összvagyona 2460 milliárd forint – ez 180 milliárddal haladja meg az egy évvel korábbit. Ez azt jelenti, hogy a 7,9 százalékos gyarapodás jócskán felülmúlta a 2013 egészében a KSH által mért 1,7 százalékos fogyasztói árindexet, azaz reálértéken bő hat százalékkal nőtt a magyar nábobok vagyona.

Mindehhez érdemes hozzátenni azt is, hogy az első, 2002-ben megjelent, A 100 leggazdagabb rangsorában szereplők összvagyona akkori áron csupán 632 milliárd forint volt. Ez az elmúlt 13 év alatt éppen négyszeresére emelkedett – miközben ezen időszakban a a fogyasztó árak összesen alig 77 százalékal nőttek.