Majdnem 200 millióért, egy hévizi luxuszállóban nyaraltatja dolgozóit a médiahatóság

2020. július 1., 08:42

Szerző:

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) munkatársai hamarosan egy vissza nem térítendő állami félmilliárdból felújított, magántulajdonban lévő hévízi luxusszállodában pihenhetik ki a fáradalmaikat. A médiahatóság honlapjára feltett üvegzsebszerződésekből ugyanis kiderül, hogy a 2020-2023-as időszakra ismét a négycsillagos, superior kategóriájú 

Hotel Carbonával kötöttek szerződést 197 millió forintért

– írja az Mfor.

A 260 szobás hotel a fürdőváros központjában, egy 4,6 hektáros, arborétumszerű parkban helyezkedik el. 

A Hotel Carbona tulajdonosa a Buda Invest Kft.-n keresztül a Pocsai-família, amelynek feje, Pocsai Alex a kormányközeli HírTV egyik alapítója, a kisebbségi tulajdonos Csóti György, volt MDF-es és fideszes országgyűlési képviselő.

A szállodával az első szerződést még az első Orbán-kormány idején, 2000 márciusában kötötte az NMHH elődje, az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) akkoriban még 35 millió forintba került egy év.

A médiahatóság a Magyar Nemzet korábbi cikkében azzal indokolta a hévízi luxusszállodát, hogy nincs saját üdülője, így ez olcsóbb megoldás volt, mint fenntartani egy ingatlant. A nyaralás költségének egy részét egyébként a dolgozók fizetik.