Már a német államvasutak fölött köröz Mészáros Lőrinc veje

2019. április 16., 16:16

Szerző:

A vasútépítési nagygépek jobb kapacitáskihasználását célozza az az együttműködési megállapodás, amelyet a Vasútvill Kft. és a Homlok Zrt. képviselői írtak alá a DB Bahnbau Gruppe GmbH-val. A megállapodás kölcsönösen lehetővé teszi, hogy egymás szabad vasútépítő kapacitásait igénybe vegyék. Az egyezséget két évre írták alá – tudatta közleményében a Vasútvill Kft. és a Homlok Zrt.

Az infrastruktúrafejlesztéseknél gyakran előfordul, hogy a beruházások időben átfedik egymást, míg más esetekben a projektek között nehéz megfelelően kihasználni a gépi és humán kapacitásokat. Különösen igaz ez a vasútépítés területére, ahol a kivitelező cégek olyan nagy értékű gépekkel dolgoznak, amelyek megfelelő kihasználtsága kulcskérdés gazdaságossági szempontból is – írták.

Mészáros Ágnes és férje, Homlok Zsolt

Ezen a helyzeten segít, és egyúttal kínál új perspektívát a vasútépítésre szakosodott magyarországi cégeknek a DB Bahnbau Gruppe GmbH-val kötött megállapodása, amely megnyitja a német piacot a magyar vasútépítő szakma előtt – véli Homlok Zsolt, a Vasútvill és a Homlok Zrt. tulajdonosa – írta a napi.hu.