Áldott advent: Átlagosan nettó 537 ezer forintnyi jutalmat kapnak karácsonyra a jegybanki dolgozók

2019. december 19., 10:54

Szerző:

A Magyar Nemzeti Bank (MNB)757 kiemelkedő teljesítményt nyújtó munkavállalója részesült idén karácsonyi jutalomban – tudta meg a 24.hu.

A jegybanki dolgozók közt összesen 460,5 millió forint közpénzt osztott szét a Matolcsy György vezette intézmény, fejenként átlagosan nettó 537 ezer forintot kaptak. 

Az MNB tájékoztatása szerint a korábbi évek gyakorlatának megfelelően részesítették jutalomban a munkatársakat, akiknek több mint 80 százaléka nem vezető beosztású személy.

Az MNB az elmúlt éveket folyamatosan pozitív eredménnyel zárta, kétszer is rekordösszegű osztalékot fizettet be a költségvetésbe, az MNB működése nem jelent terhet a központi költségvetésnek, vagyis az adófizetőknek. Az MNB a kiemelkedő teljesítményt nyújtó munkavállalók részére kifizetett jutalmat tehát a gazdaságos működéséből fakadó eredményéből, nem pedig adófizetői pénzekből biztosította – írták.

Utóbbi mondat egyébként nem igaz, mivel a Magyar Nemzeti Bank összes bevétele és kiadása, vagyis a teljes költségvetése közpénznek minősül – jegyzi meg a portál.