Milliókkal verhette át ügyfeleit a becsődölt magyar webáruház

2017. június 29. 16:27

A Mabyt.hu Kft. webáruháza tavasszal még azután is hónapokig fogadta a megrendeléseket, hogy már tudtak a cseh anyavállalat csődjéről, legalábbis ez a károsultak véleménye – írja a Napi.hu.

A lap szerint a webáruház több károsultja egybehangzóan azt állítja: a vállalat célja az volt, hogy a megszűnés előtti utolsó hetekben feltornázzák a bevételt, így tudatosan kárt okozva azoknak az ügyfeleknek, akik előre kifizették a megrendelt termékeket.

Valóban megalapozott lehet a gyanú, hogy szándékos csalás történt – írja a Napi.hu, hozzátéve hogy a webáruház cseh anyacégénél (Exiteria a.s.) április 5-én hatósági zárat rendeltek el, és több mint 300 millió forintnak megfelelő értékben foglaltak le eszközöket. A bíróság április 20-án indított csődeljárást a társaság ellen.

Fotó: Twitter / Exiteria a.s.

A károsultak állítják: a Mabyt.hu-nál már márciusban tudtak az anyacég bedőléséről, hiszen van olyan ügyfél, aki már a márciusi kiszállítási határidőre sem kapta meg a rendelt árut. Ennek ellenére április derekáig folyamatosan vették fel a megrendeléseket.

A cég április 29-én kör-e-mailt küldött a vásárlóknak, amelyben azt írták: a felszámolása május első hetében indul. Egyúttal arra biztatták az ügyfeleket, hogy tegyék meg a „megfelelő lépéseket” annak érdekében, hogy a jövőben hozzájuthassanak a pénzükhöz. Ehhez képest a felszámolási eljárás azóta sem indult meg, a Céginfo.hu adatai szerint a társaság továbbra is működik, mindössze annyi történt, hogy a NAV április végén végrehajtást rendelt el a Mabyt.hu Kft. ellen – írja a Napi.hu.