Mészáros Lőrinc veje viheti a Szombathelyi Haladást

2019. június 17., 11:47

Szerző:

Homlok Zsolt, Mészáros Lőrinc veje veheti meg a Haladást – értesült a 24.hu. A portál úgy tudja, hogy Homlok Zsolt már meg is egyezett a mostani többségi tulajdonosokkal. A szombathelyi klub 75 százaléka 2015 óta Illés Béla Halmill Kft.-je tulajdonában van. Homlok Zsolt a Haladás VSE elnöke, ez az egyesület felel a futball-utánpótlásáért, valamint a futballon kívüli szakosztályokért.

Mészáros Ágnes és férje, Homlok Zsolt

A csapat tavalyelőtt kapott új stadiont 15 milliárd forintból, amelynek az üzemeltetése annyira drága, hogy egyetlen cég sem vállalta, az önkormányzat volt kénytelen fizetni érte. A klubnak komoly likviditási gondjai támadtak, eközben kiestek az NB I-ből. A tartozás átvállalása mellett 800 millió forintért viheti bárki a klubot – írta a lap.

Homlok Zsolt mindössze két és fél éves cégének tavaly 3,9 milliárd forint bevétele volt, míg egy évvel ezelőtt csak 649,6 millió. Ez azt jelenti, hogy mindössze egy év alatt meghatszorozta bevételeit a cég. Az adózott eredményből 250 millió forintot vesznek ki osztalékként. Mészáros Ágnes férjének érdekeltségei egymás után nyerik az állami megrendeléseket.