Hatalmas kölcsönt kaptak Tiborczék ahhoz, hogy megvegyék Mészáros Lőrinc szállodáját

2020. február 10., 11:41

Szerző:

881 millió forint banki kölcsönt kapott a Magyar Fejlesztési Banktól a BDPST Zrt. ahhoz, hogy megvásárolja a tarcali ötcsillagos Andrássy Rezidencia Wine & Spa szállodát – írja a Privátbankár.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megye egyetlen ötcsillagos szállodáját a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Témadesign Kft. birtokolta és üzemeltette, Tiborcz István érdekeltsége, a BDPST Zrt. ezt a társaságot vásárolta fel 2019 novemberében.

A tulajdonosváltást a cégbíróság a jogviszony kezdetétől számított egy hét után be is jegyezte, 2019. november 20-án. A cégkivonat tanúsága szerint a BDPST Zrt. által megszerzett – 100 százalékos – üzletrészt az MFB zálogjoggal terhelte. Vagyis az üzlethez banki kölcsönt vehettek fel Tiborcz Istvánék.

A cégbírósághoz benyújtott dokumentumok szerint mintegy 881 millió forintnyi banki kölcsönnel finanszírozták az ügyletet Tiborczék.

A lap megjegyezte, hogy Tiborczék nem tettek rossz lóra az ötcsillagos szállodával. Korábban ugyanis Mészáros Lőrincék új szobák kialakítására és a belső terek felújítására a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretén belül nyertek el 324,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

A tarcali Andrássy Rezidencia szálloda
Fotó: Balázs Attila