Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Ami fontos, arra telik: 833 millió foirntért tervezik meg Mészáros Lőrinc ügyvédjének budapesti tornaakadémiáját

2020. május 8. 08:47 - szerző: 168 Óra

A Nemzeti Sportközpontok még idén januárban írt ki közbeszerzési eljárást a Budapesti Nemzeti Tornasport Akadémia tervezési feladataira, lényegében a Postás Sport Egyesület számára. 

A kiválasztottnak 5 métert is meghaladó fesztávú acélszerkezetekkel kell megterveznie az épületet, olyan függönyfalakkal, melyek 45 méternél hosszabb egybefüggő üvegfelületekkel rendelkeznek – a „belső átláthatóság" jegyében. 

A Postás Sport Egyesület 2017-ben kapott új elnököt

Vörös József személyében, aki nem más, mint a dollármilliárdos Mészáros Lőrinc ügyvédje.

Bár Vörös József azzal a szándékkal érkezett az egyesülethez, hogy azt kirángassa a gödörből, az Mfor bennfentes  forrása szerint egyre csak halmozódtak a pénzügyi problémák a klubnál.

2019 márciusában a kormány egy rendeletben támogatta a tornasport akadémia felépítését. Az előkészítési, tervezési fázisra 418,4 millió forintot biztosítottak. 

A munka azonban ennek majdnem pont a duplája lehet, nettó 833 millió forint, legalábbis a közbeszerzési eljárás összefoglaló dokumentuma szerint – írja a portál.