Kovács Ákos budai borozóját is Mészáros Lőrinc kaparintotta meg

2020. április 15., 10:46

Szerző:

Kovács Ákos énekes és Tiffán Zsolt fideszes parlamenti képviselő tulajdonában volt az Andante Borpatika Kft. egészen tavaly év végéig. Tavaly decemberben egy ügyvéd, Geri Zoltán lett a dunai panorámás éttermet működtető cég új tulajdonosa. Márciusban aztán az ügyvéd máris továbbpasszolta a társaságot. 

A cégkivonatok szerint idén március 9-én a lokál a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Talentis Group-hoz került. 

– írja az Mfor.

Édes élet a Bem rakparton
Fotó: Google Street View

Az Andante Borpatika az elmúlt években az akkor még fideszes vezetésű I. kerületi önkormányzattól éveken át finoman szólva is jutányos áron bérelte a helyiséget:

még egy hosszúlépés is többe került náluk, mint az egy négyzetméterre jutó bérleti díj. 

A cégnél a 2018-as beszámoló alapján ugyan 49 millió forintról 53 millióra nőtt az éves árbevétel, de ez nem volt elég ahhoz, hogy nyereségessé váljon. Tavaly azonban más adónemre tértek át, le kellett adni egy beszámolót, mely szerint 2019 első negyedévben, azaz három hónap alatt 9,3 millió forint bevételből 373 ezer forint nyereségük maradt.

Sem állami, sem önkormányzati szinten nem volt szükség a gázfogyasztást korlátozó intézkedésekre az elmúlt télen - közölte az Energiaügyi Minisztérium kommunikációs főosztálya vasárnap az MTI-vel annak apropóján, hogy április közepén véget ért a hivatalos fűtési szezon.