Megoldotta a posta a karácsonyi csomagmizériát: korlátozták a csomagfeladást

2017. november 10. 16:36 - szerző: 168 Óra/MTI

Nagyon lebőgött tavaly a Magyar Posta a karácsony körüli időszakban: a szolgáltatás gyakorlatilag összeomlott, a csomagok hetekig vártak a kézbesítésre, rengeteg karácsonyi ajándék csak január közepén, végén érkezett meg. Idén nem lesz ilyen – fogadkozott a Posta és a NAV közösen még október végén. A Magyar Posta és a NAV is felkészült a karácsony előtti nagyobb csomagforgalomra és vámügyintézésre – ígéri a két cég. 

Fotó: Koszticsák Szilárd

Most kiderült, hogy készültek fel a rohamra: a posta korlátozza a csomagfeladást. November 15-től  visszavonásig a a Magyar Posta csomagfeladási limitet vezet be. A nem szerződéses ügyfelek naponta legfeljebb 5 darab MPL Üzleti csomagot és 5 darab MPL Netcsomagot adhatnak fel. Meg is magyarázzák, hogy erre az ért van szükség, hogy a Magyar Posta az év végi élénk küldeményforgalomban is az eddig megszokott, magas színvonalú szolgáltatást tudja nyújtani ügyfeleinek – tartalmazza a közlemény.

 A magánszemélyeket viszont ez a korlátozás nem érinti – nyugtat meg minden, karácsony környékén az unokáknak rendszerint több száz MPL Netcsomagot feladó nagymamát a posta közleménye.