Tizenöt év után váratlanul lemondott a mindent felvásárló Disney vezérigazgatója

2020. február 26., 11:36

Szerző:

Váratlanul bejelentette lemondását Bob Iger, aki 2005 óta vezette a Disney-t. Ügyvezető elnökként még a médiaóriásnál marad 2021 végéig. Iger a  közleményében azt írta, a legjobb időben lép vissza ahhoz, hogy el lehessen kezdeni az irányítás átadását egy új vezetőnek.

A Disney az elmúlt években fokozatosan vásárolta fel a legnagyobb és legnevesebb stúdiókat, az animációkat gyártó Pixart, a képregényes Marvelt és a Star Wars-univerzum tulajdonosát, a Lucasfilmet is, ezek felvásárlását mind Iger  irányította, ahogy a 21th Century Fox felvásárlása is tavaly márciusban – csak ezért a cégért 71,3 milliárd dollárt fizettek. Hollywoodban gyakorlatilag nincs nagyobb cég ma a Disney-nél, amely

"Az elmúlt tizenkét hónapban a cég nagyobb és komplexebb lett. Úgy éreztem, vagyoni alapjai a helyükön vannak, a stratégia kialakult, így a lehető legtöbb időt kellene vállalkozásunk kreatív ügyeire fordítanom” – mondta Iger, aki Bob Chapeket nevezi ki utódjául, ő eddig a vállalatóriás vidámparkjait és termékeit felügyelte.