Kozmikus mennyiségű pénzt vágtak zsebre az év végén a Fidesz-közeli ügyvédek is

2018. január 8., 19:19

Szerző:

A sportberuházásokat preferáló gigantikus év végi pénzosztáson túl a kormánnyal kapcsolatban álló vállalkozóknak, ügyvédi irodáknak, szakértőknek is csurrant-cseppent néhány tíz-, illetve százmillió decemberben – derült ki a Miniszterelnökség frissen közzétett szerződéseiből– hívja fel a figyelmet a hvg.hu.

Három hónappal és 2,1 milliárd forinttal megtoldották például a beszédes nevű ÉSZ-KER és az SBGK ügyvédi iroda - tavaly februárban eredetileg december 31-ig és 1,4 milliárd forintra kötött - keretmegállapodását A konzorciumnak amúgy ez már sokadik, sokmilliárdos miniszterelnökségi megbízása. A felívelését tíz éve a még Lázár János vezette Hódmezővásárhely megbízásaival kezdő ÉSZ-KER többségi tulajdonosán, Kárpáti Péter Györgyön keresztül Garancsi Istvánnal és Tiborcz Istvánnal is kapcsolatba lehet hozni.

Fotó: Balaton József

Az SBGK Ügyvédi Iroda a frissen a Fidesz erzsébetvárosi választókerületi elnökévé kinevezett Bajkai István (a tojásos ember) kormányzati milliárdokkal szólóban is vastagon kitömött irodája.

986 millió forint jutott a propagandaminisztériumot vezető Rogán Antal szomszédjaként elhíresült Csetényi Csaba Network 360 reklámügynökségének is és három hetes megbízásért kapott 650 millió forintot nyert a Fidesz „hoppmestereként” emlegetett, a párt rendezvényeit több mint egy évtizede szervező Varga Szilvia is. Utóbbi feladataként a „2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve” nevű program kommunikációjához kapcsolódó tanácsadást jelölték meg.