Közel 12 milliárd forint bevétele volt a Mészáros és Mészáros Kft.-nek a tavalyi évben, jövőre jelentősebb összegre számítanak

2020. június 3., 06:37

Szerző:

A Mészáros és Mészáros Kft. 2019-ben csaknem 68 százalékkal több bevételt ért el, mint egy évvel ezelőtt – derül ki a cég éves beszámolójából.

Az adózott eredmény tavaly 11,85 milliárd forint volt, szemben a 2018-as valamivel több, mint 5 milliárddal.

És tudjuk is, a profitnak mi lett a sorsa: az "alapító a 2019-es üzleti év adózott eredménye, a szabad eredménytartalék és a 2020-as üzleti terv figyelembevételével 11.8 milliárd forint osztalék kifizetéséről határoz” – olvasható a dokumentumban, amit a HVG szúrt ki.

A beszámolóból az is kiderül, hogy az árbevétel 72,7 százalékos növekedése mellett a közvetlen költségek 75 százalékkal nőttek.

 

A bérek növekedése viszont elmaradt az általános piaci trendektől, emelkedést a kifizetett bérpótlékok (pl. túlóra), kiegészítő fizetés (pl. távolléti díj) növekedése, valamint a decemberben kifizetett 13. havi jutalom okozott. A Mészáros és Mészáros Kft.-nél egyébként kevesebben dolgoztak 2019-ben az egy évvel korábbihoz képest.

Érdekesség, hogy a cég 496 millió forintot fizetett látvány-csapatsport támogatásra.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

A jövőben további dinamikus árbevétel-növekedéssel számolnak, a Budapest-Belgrád vasútvonal építését is megemlítik:

„2021 évtől számítunk a Budapest-Belgrád vasútpálya felújítás megvalósulásával, amelyre jelentős saját és alvállalkozói kapacitással készülünk”.

Ezen túl további megrendeléseket szeretnének elnyerni a környezetvédelem és az atomenergia területén. A Társaság 2020-a 25-30 százalékos árbevétel-növekedéssel számol az előző évhez képest, amelynek több mint 90 százaléka már szerződéssel lefedett.

Sem állami, sem önkormányzati szinten nem volt szükség a gázfogyasztást korlátozó intézkedésekre az elmúlt télen - közölte az Energiaügyi Minisztérium kommunikációs főosztálya vasárnap az MTI-vel annak apropóján, hogy április közepén véget ért a hivatalos fűtési szezon.