Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Szükségmegoldás koronavírus idején: már operaénekes, balett táncos és DJ is dolgozik egy nagy áruházláncnál

2020. május 11. 08:34 - szerző: 168 Óra

A hiper- és szupermarketláncoknál a járvány miatt a házhozszállítási biznisz alaposan meglódult - írta a Növekedés.hu. A SPAR-nál azt közölték, hogy ezen a téren kétszámjegyű növekedés volt tapasztalható az előző normál időszakhoz képest. Mint hozzátették: a netes rendeléseknek a 80 százaléka házhozszállítás, a 20 százaléka pedig bolti átvétel.

A megnövekedett igények kielégítéséhez a TESCO-nál a valaha volt leggyorsabb toborzási kampányukat indították el.

„Jelenleg 240 új munkatárs segíti a Tesco Online Bevásárlás szolgáltatását igénybe vevő vásárlók zökkenőmentes kiszolgálását. Köztük van egyébként az első női kiszállítási asszisztens kollégánk, aki korábban kozmetikus és sminktetováló volt. De ismert hazai DJ, balett táncos és operaénekes is csatlakozott most a csapatunkhoz.”

- árulták el a társaságnál. Közben néhány korlátozást is be kellett vezetni az online értékesítéseknél: egy vásárló egyszerre maximum 80 kg árut rendelhet. Emellett bizonyos kategóriákban rögzítették a megvásárolható termékek maximális számát.

Az Auchan-nél a házhozrendelés iránti igény felfutását többek közt azzal kezelik, hogy a legkeresettebb árucikkekből náluk három, előre összekészített csomagot is lehet rendelni. Így az ország egész területén mindössze két munkanapra le tudják rövidíteni a kiszállítási időt.