Hihetetlen ez a család, Mészáros Lőrinc öccse félmilliárdért szállít aszfalttömörítő gépeket a közútkezelőnek

2019. január 9., 13:40

Szerző:

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. nettó 567 millió forintért vesz az ország különböző pontjaira szánt 34 darab aszfalttömörítő gépet a Pegazus Trade Kft.-től – derül ki a két cég által jegyzett adásvételi keretszerződésből. A Pegazus Trade Mészáros Jánosé, aki Mészáros Lőrinc öccse – írja a 24.hu.

Mészáros János tavaly decemberben a Magyar Közút Zrt.két közbeszerzési pályázatán is nyert, akkor 510 millió forintért vásárolt be nála a cég, a rendőrség korábban 770 millióért rendelt tőle sószórókat.

A Pegazus árbevétele 2013-ban mindössze nettó 42 millió forint volt,  2017-ben viszont már a 2,3 milliárd forintot is meghaladta – írja a lap.

A Mészáros családban a jelek szerint mindenki üzleti zseni. A gyerekek kiváltképp: Érden 4,2 milliárdért építenek sportközpontot, Budapesten 2,86 milliárdért lovardát,  Az Országos Széchényi Könyvtár archivális raktárépületét 550 millióért tervezik megők végzik a Majki Kamalduli Érsekségturisztikai célú fejlesztését is, 1,9 milliárdért és részben övék a nemrég átadott óbaroki csoda-kamionparkoló is.

Mészáros Lőrinc veje, Homlok Zsolt tavaly 1,3 milliárdos szerződést kötött a MÁV-valfelesége, Ágnes szintén sikeres üzletasszony.