A használtautó-kereskedők zöme tönkremegy a koronavírus-járvány miatt

2020. április 14., 09:58

Szerző:

A használtautó-kereskedők csaknem kétharmada szembesül azzal, hogy bevételei legalább 75 százalékkal esnek vissza a koronavírus-járvány miatt életbe lépett veszélyhelyzet miatt – derül ki a JóAutók.hu felméréséből, amelyet a napi.hu szemlezett. 

A 200 megkérdezett használtautó-kereskedő 85 százaléka szerint legalább 90 százalékkal esett vissza a forgalom az elmúlt hetekben. Ennek hatására a kereskedők 63 százaléka több mint 75 százalékos árbevétel-kiesést vár, további 21 százalék becsül 50 és 75 százalék közötti visszaesést.

A kereskedések 64 százaléka csökkentett létszámmal üzemel, 40 százalék szabadságra küldte dolgozóit, miközben 24 százalék leépítésre is kényszerült már. 60 százalékuk csupán legfeljebb 3-4 hónapig fogja tudni kezelni a válságot a jelenlegi eszközeivel.

Több mint féléves túlélésre a válaszadók csupán 14 százaléka van felkészülve.

A kereskedőknek csupán 11 százaléka számít arra, hogy 3 hónapon belül visszaállhat a korábbi rend, 61 százalék szerint ez 6 hónapnál hosszabb idő múlva következik be.

Sem állami, sem önkormányzati szinten nem volt szükség a gázfogyasztást korlátozó intézkedésekre az elmúlt télen - közölte az Energiaügyi Minisztérium kommunikációs főosztálya vasárnap az MTI-vel annak apropóján, hogy április közepén véget ért a hivatalos fűtési szezon.