A stadion után most 3 milliárdból épül 4004 fő befogadására képes multifunkcionális sportcsarnok Kisvárdán

2020. június 12., 06:41

Szerző:

Kiválasztották a nyertes vállalkozót, aki felhúzhatja Kisvárda legújabb ékességét, az új multifunkcionális sportcsarnokot a focistadion lassan szórakoztatónegyeddé formálódó környezetében, írja az mfor.

A portál hozzáteszi, hogy a környék kezd túltelítetté válni, nemrég már épült egy fedett focicsarnok az aréna közvetlen szomszédságában, a távolabbi környezetében pedig díszletek, látvány-szegénynegyeddel felturbózott filmpark készül, a létesítményeket kiszolgáló gigantikus parkolóval egyetemben.

Fotó: Facebook

2017 végén a kormány 3,5 milliárd forintot ítélt meg a kisvárdai multifunkcionális sportcsarnok projektjére, 2018 elején pedig ki is írták a közbeszerzési eljárást, ám azt végül az ajánlatkérő indoklás nélkül visszavonta, majd pár hónappal később megjelent egy második kiírás, ami szintén nem járt eredménnyel.

Végül tavaly december 24-én a harmadik eljárást is elindította a BMSK Zrt. Pusztán feltételezés, de a huzavona talán nem véletlen, hiszen ebben az időszakban zajlott a parlamenti választás, mely után Seszták Miklós, Kisvárda országgyűlési képviselője elveszítette a fejlesztési miniszteri státuszát.

A kiírásból kiderül, hogy a multifunkcionális létesítmény egyaránt szolgálja majd a verseny, az iskolai és a szabadidős sportot, azoknak korszerű feltételeket biztosítva.

A tervezett - napelemekkel ellátott - épületet a Magyar, az Európai és a Nemzetközi Kézilabda Szövetség nemzetközi kupamérkőzések rendezésére előírt specifikációjának megfelelően alakítják majd ki.

A csarnok 4004 fő befogadóképességű lesz, ami azt jelenti, hogy a kisváros lakosságának negyede helyet kaphat a létesítményben. Nagyságát jól jelzi az is, hogy az új kisvárdai stadionba "csupán" 2990-en férnek be.